Makaronai, kruopos
- 1 - 4 iš 4
-
Makaronai ir ryžiai – pasaulio mėgstamiausi!
Garsus italų kino režisierius Federico Fellini sakė „Gyvenimas yra magijos ir makaronų derinys“. Ir su juo sunku nesutikti. Makaronus, kurie dažnai vadinami tiesiog „pasta“, mėgsta visi ir visose pasaulio šalyse. O ir bet kuri šeimininkė pritars, kad makaronai – bene greičiausiai paruošiamas ir universaliausias produktas, kuris pavalgydina visą šeimą.
Daugelis klaidingai mano, kad šio miltų produkto gimtinė yra Italija. Iš tikrųjų jis atsirado Kinijoje, o 1292 m. garsus keliautojas Marco Polo atvežė jų receptą į Italiją. Tačiau italams šie ploni tešlos vamzdeliai turi būti dėkingi už savo pavadinimą ir sklaidą, nes iki šių dienų jie yra svarbi viso pasaulio kulinarijos dalis, be kurios daugelis neįsivaizduoja įprasto valgiaraščio.
Privalumai: energija, maistingumas, skonis
Itališka pasta pasižymi ne tik nepriekaištingu, universaliu skoniu, bet kartu yra labai maistingas produktas, tinkantis tiek suaugusiems, tiek vaikams. Jis turi mažai kalorijų, o dėl didelio skaidulų kiekio ir ypatingos cheminės sudėties sukelia greitą sotumo jausmą. Tikriausiai nustebsite, bet vartodami juos saikingai, tinkamai derindami su kitais produktais ir nenaudodami riebių padažų, Jūs netgi galite numesti svorio.
Patys vertingiausi, žinoma, yra tie, kurie pagaminti iš kietųjų kviečių. Būtent tokie gaminiai turi daug skaidulų, reikalingų geram virškinimui ir fermentų skaidymui. Juose taip pat gausu baltymų, užtikrinančių raumenų formavimąsi, gerą nuotaiką bei visavertį organizmo funkcionavimą. O kur dar geležis, kalis, manganas, vitaminai B ir E, lėtai virškinamas krakmolas ir sveiki angliavandeniai. Pastarieji suteikia ilgą sotumą jausmą, padeda išvengti staigaus gliukozės kiekio kraujyje padidėjimo ir kritimo, kuris sukelia alkio priepuolius.
Dar vienas svarbus privalumas – praktiškumas. Makaronų produktai visuomet pasižymi gera kaina, turi ilgą galiojimą ir yra paprastai paruošiami.
Rūšių įvairovė: nuo spagečių iki fusilli
Ko jau ko, o įvairovės jiems tikrai netrūksta! Yra begalės įvairiausių rūšių, kurių kiekviena turi savo pavadinimą, tačiau pačios populiariausios ir dažniausiai naudojamos yra šios:
- Spaghetti. Bene žinomiausi, ilgi, ploni, cilindrinės formos, idealiai dera su įvairiais padažais (pomidorų, mėsos, sūrio) ar tiesiog alyvuogių aliejumi.
- Penne. Trumpi, stori, su įstrižais galais. Jie puikiai tinka salotoms, sriuboms ir valgymui su kreminiais padažams.
- Fusilli makaronai. Spiralinės formos, dažnai naudojami tiek šaltiesiems, tiek karštiesiems patiekalams, nes gražiai atrodo ir puikiai „sugeria“ padažą.
- Tagliatelle. Šie atrodo tarsi plati, plona juostelė ir dažniausiai yra patiekiami su mėsos ar grietinėlės padažu.
- Linguine makaronai. Plokščios formos, šiek tiek platesni nei spagečiai, puikiai dera su lengvais padažais, ypač jūros gėrybių ar pesto.
- Lasagne. Plokščios formos tešlos lakštai, kuriuos sluoksniuojant su malta mėsa ir bešamelio padažu gaunamas klasikinis itališkas patiekalas – lazanija.
Daugelis makaronų gali būti patiekiami tiesiog kaip garnyras, o kai kurie virtuvės virtuozai juos naudoja net desertams. Todėl galima drąsiai sakyti, jog jų naudojimo galimybes riboja tik jūsų vaizduotė!
Italijos skonis mūsų parduotuvėje
Jeigu ir jūs esate makaronų gerbėjas, ieškantis kur yra pirkti kokybiškų makaronų, kviečiame užsukti į mūsų parduotuvę Vilniuje. Asortimente rasite įvairių rūšių, tinkančių tiek kasdieniams patiekalams, tiek ypatingoms progoms. Turime ir puikios kokybės ryžių, kurie bus dar vienas nepakeičiamas Jūsų patiekalų ingredientas. Visus gardžius pasiūlymus galite patogiai peržiūrėti ir užsisakyti internetu.