Rausvasis vynas Nicosia The Classics Lenza di Munti 720 Etna Rosato DOC, 750 ml
Rausvasis vynas Nicosia The Classics Lenza di Munti 720 Etna Rosato DOC, 750 ml
Kaina 1600 €Klasikinis rožinis vynas iš Italijos su saugoma kilmės vietos nuoroda.
Prekės ženklasSpalvaRožinisGamintojasStiprumas12,5%VynuogėsNerello Mascalese-
Nicosia the Classics- tikroji meilė Sicilijai ir jos senosioms vyno gaminimo tradicijoms; tai vertybės šeimos, kurios istorija daugiau nei šimtmetį buvo susipynusi su Sicilijos vyno vertybėmis; tai puoselėjimas vertingiausių vietinių ir tarptautinių veislių, auginamų saloje, ir nuolatinis vis aukštesnių kokybės standartų ieškojimas vynuogynuose ir vyno rūsiuose. Tai yra priežastys, kurios paaiškina Classici Nicosia - įvairiausių vynų, turinčių kilmės vietos nuorodą bei pasižyminčių puikiu kainos ir kokybės santykiu, sėkmę, galinčią atspindėti didelę šiuolaikinės Sicilijos enologijos įvairovę ir turtingumą.
Dirvožemio tipas
Lavos terasos, esančios Etnos kalne maždaug 720 m aukštyje virš jūros lygio, vulkaninis dirvožemis, labai turtingas mineralais. Išsiveržiančių medžiagų sudėtis suteikė gyvybės sudėtiniams dirvožemiams, kuriuos dažnai sudaro mažo dydžio pemzos akmenys. Didesnis jų drenažo pajėgumas ir turtingas kalio kiekis vaidina svarbų vaidmenį subalansuojant vynuogių brendimo procesą.
Vynas, jo gamyba ir išlaikymas
Rausvasis vynas Nicosia The Classics Lenza di Munti 720 Etna Rosato yra gaminamas iš Nerello Mascalese vynuogių. Vynuogės renkamos rankomis, į dėžes, pirmąją spalio dekadą. Kruopščiai atrinktos vynuogės, 24 valandų yra šaltai maceruojamos. Po atskyrimo nuo stiebelių, vynuogės yra lengvai prispaudžiamos. Vynuogių sultys paliekamos fermentuotis kontroliuojamoje 15–18°C temperatūroje maždaug 20–25 dienas. Šis rausvasis vynas pagrinde yra fermentuojamas nerūdijančio plieno induose ir maždaug 2 mėnesius buteliuose.
Degustacija
Vynas pasižymi šviesiai rožine spalva su ryškiais akcentais, jo kvapas- sodri gėlių ir vaisių puokštė su erškėtuogių, laukinių uogų, rožinių greipfrutų ir prieskonių natomis. Rausvasis vynas Nicosia The Classics Lenza di Munti 720 Etna Rosato yra malonaus skonio, pasižymintis stipriu minerališkumu ir gaiviu, gerai subalansuotu ir ilgai išliekančiu poskoniu. Šis rausvasis vynas sujungia tipišką kalnų vyno eleganciją ir minerališkumą dėl vulkaninės kilmės.
Patiekimas
Geriausia patiekti 12-14°C temperatūros. Šis rausvasis vynas idealiai tinka su šaltais su užkandžiais, kepta balta mėsa, risotto su vėžiagyviais, tuno tartaru, troškinta kardžuve ir daugelis kitų jūros gėrybių patiekalų.