Šaldytas paltusas

  • Juodasis paltusas, 1 kg

    Juodojo paltuso pjausniai su oda ir kaulu (stuburu).

    Kaina 1390 
    (1390 /kg)
  • Paltusas – gurmaniška baltoji žuvis, kuri tinka visiems

    Paltusas tradiciškai yra vertinamas kaip viena gardžiausių jūros gėrybių, kurios balta mėsa pasižymi aukšta kokybe, neprilygstamu skoniu, švelnia tekstūra, subtiliu aromatu ir turtinga maistine verte. Būtent todėl patiekalai iš jos verti savo vietos ne tik kasdieniniame Jūsų racione, bet gali oriai puikuotis ir ant šventinio stalo. Tad jei ieškote ingrediento, kuris būtų ne tik lengvai pagaminamas, sveikas, maistingas, bet ir pamalonintų kiekvieno valgančiojo gomurį, paltusasžuvis, kuri bus tobulas pasirinkimas!

    Kodėl ši jūrų žuvis yra verta Jūsų stalo?

    Šaldytas paltusas yra išskirtinės kokybės produktas, kuris savo maistine verte nenusileidžia šviežiam, bet jeigu vis dar abejojate, štai kelios priežastys, kodėl verta rinktis šaldytą žuvį:

    • Šviežumas. Šią žuvį gauname iš patikimų tiekėjų, todėl esame tikri, kad ji yra apdorojama ir užšaldoma netrukus po sugavimo, išsaugant visą šviežumą, skonį ir maistinę vertę.
    • Patogumas. Mūsų juodasis paltusas yra parduodamas pjausniais, todėl Jums nereikia papildomai rūpintis žuvies išdorojimu. Šaldytus pjausnius galite laikyti ilgesnį laiką, todėl savo šaldiklyje šią gardžią žuvį visuomet turėsite „po ranka“. Prireikus, lengvai atšildysite ir be vargo pasiruošite neplanuotai šeimos vakarienei ar ypatingu patiekalu pavaišinsite netikėtai užsukusius svečius.
    • Tvarumas. Ne paslaptis, kad daugelis šviežių produktų yra išmetami, nes greitai sugenda, jei yra nesuvartojami per trumpą laiką. Pirkdami šaldytą žuvį busite tikri, kad ją galėsite mėgautis tada, kai norėsite, o kartu prisidėsite prie maisto švaistymo mažinimo.

    Nesvarbu, ar kepsite ant grilio, keptuvėje ar orkaitėje, su šiuo delikatesiniu jūros produktu Jūsų patiekalas, be abejonių, bus skanus, sultingas ir naudingas sveikatai.

    Paltuso nauda žmogaus organizmui

    Paltuso mėsa yra ne tik sodraus skonio, malonaus aromato, bet ir turi daug naudingų savybių:

    • Baltymai ir Omega-3. Šios nepakeičiamosios riebalų rūgštys skatina kolageno gamybą, lėtina uždegiminius procesus, gerina plaukų ir nagų būklę, smegenų ir nervų sistemos veiklą, yra naudingos širdžiai ir imunitetui.
    • Priešuždegiminės savybės. Reguliarus paltuso vartojimas gali padėti susidoroti su ligomis, susijusiomis su sąnarių uždegimu, artrito ir reumato simptomais.
    • Vitaminų ir mineralų lobynas. Paltusų mėsoje yra vitaminų D, E, A ir C, kurie gerina regėjimą ir imunitetą, o taip pat mineralų kalcio, magnio fosforo ir seleno, kurie palaiko kaulinį audinį, normalią kepenų veiklą ir padeda susidoroti su depresija. Vitaminai B12 ir B6 bei folio rūgštis, esantys šioje žuvyje, mažina aterosklerozės riziką, o B3 normalizuoja cholesterolio lygį.

    Mitybos specialistai rekomenduoja – valgykite šį jūros delikatesą bent du-tris kartus per savaitę vietoj įprastų riebių mėsos patiekalų, ir praturtinsite savo organizmą naudingosiomis medžiagomis natūraliai.

    Gaivus skonis ir malonumas gaminti!

    Šaldytas paltusas pasižymi švelniu, lengvai salstėjusiu skoniu, beveik neturi kaulų ir puikiai dera su įvairiais prieskoniais, o ypač citrina. Tanki šios žuvies tekstūra ir didelis riebumas leidžia drąsiai eksperimentuoti su receptais ir kurti tikrus kulinarinius šedevrus.

    Būdamas populiarus daugelyje šalių, vos ne kiekvienoje jis ruošiamas skirtingai. Pavyzdžiui, danai šią žuvį valgo su krienų padažu, olandai mėgsta ją troškintą, užpiltą lydytu sviestu, petražolėmis ir patiektą su virtomis bulvėmis bei lapinių daržovių salotomis. Anglai jį gamina rafinuočiau – su krevečių padažu ar net omarų ikrais. O štai Japonijoje ši žuvis dažniausiai valgoma žalia sušiuose ir sašimiuose.

    Yra daugybė būdų, kaip paruošti paltusą - galite jį kepti, gruzdinti, dėti ant grotelių, virti garuose, troškinti, rūkyti, gaminti sriubas ar patiekti su įvairiais garnyrais. Ši baltoji žuvis puikia tinka ne tik karštiesiems patiekalams, bet ir žuvies pyragams ar įmantriems užkandžiams bei salotoms ruošti.

    Palepinkite save – užsisakykite šaldytą paltusą internetu!

    Paltusas yra puiki žuvis, turinti nuostabų skonį ir daugybę vitaminų bei mikroelementų, reikalingų tiek vaikui, tiek suaugusiam. Nesvarbu, kaip ruošite šią žuvį, jos subtilus aromatas ir tekstūra maloniai nuteiks kiekvieno amžiaus valgytoją. Todėl sekantį kartą, kai norėsite save ar aplinkinius palepinti išskirtiniu jūros gėrybių patiekalu, užsukite į astuonkojis.lt. Mūsų parduotuvėje šaldytą paltusą galite patogiai užsisakyti internetu ir patrauklia kaina. Gyvenantiems Vilniuje ir Kaune užsakymus pristatysime tiesiai į namus, todėl Premium kokybe mėgausitės be papildomų rūpesčių!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne