Rūkyta ir vytinta žuvis

  • Šaltai rūkyta lašišos filė su oda QUEEN HARBOUR, 150 g

    Šaldyta Premium klasės šalto rūkymo Atlanto lašišos filė, paruošta rūkant ant buksmedžio drožlių.

    Kaina 450 
    (3000 /kg)
    Šaltai rūkyta pjaustyta lašišos filė be odos QUEEN HARBOUR, 150 g

    Premium klasės pjaustyta šalto rūkymo Atlanto lašišos filė, paruošta rūkant ant buksmedžio drožlių. 

    Kaina 450 
    (3000 /kg)
    Karštai rūkyta skumbrė, 1 kg

    K. r. atlantinė skumbrė geros žuvies mėgėjams.

    Kaina 890 
    (890 /kg)
    Šaltai rūkyta skumbrė, 1 kg

    Gardi riebi š. r. atlantinė skumbrė iš Rusnės. 

    Kaina 1100 
    (1100 /kg)
    Šaltai rūkytas žiobris, 1 kg

    Rūkytas paprastis žiobris iš Rusnės.

    Kaina 1150 
    (1150 /kg)
    Šaltai rūkytas upėtakis, 1 kg

    Šaltai rūkyto vavivorykštinio upetakio gabalai, vakuumuoti.

    Kaina 1600 
    (1600 /kg)
    Karštai rūkyti atlantinės skumbrės gabaliukai daržovių padaže, 520 g

    Marinuoti, daržovių padaže. Grynoji masė: 520 g. Grynoji skumbrės gabaliukų masė: 320 g. Kaina už dėžutę.

    Kaina 460 
    (885 /kg)
  • Rūkyta ir vytinta žuvis – gardus būdas mėgautis jūros gėrybėmis ir jų nauda

    Ar kada nors pagalvojote, koks yra tobulas užkandis, kuris galėtų paįvairintų pietų ar vakarienės stalą, o kartu turėtų naudos Jūsų organizmui? Rūkyta ir vytinta žuvis – tai ne tik išskirtinis skonis, bet ir neįkainojama nauda sveikatai. Tokiu būdu paruošti jūros produktai per amžius buvo vertinami dėl gurmaniškų savybių ir ilgesnio galiojimo laiko. Tačiau ta ne tik klasikinis delikatesas, bet ir labai naudingas produktas kiekvieno mitybai. Pasižiūrėkime, kokie gi yra vytintos bei rūkytos žuvies privalumai, skonio ypatybės ir kodėl jas verta įtraukti į savo mitybos racioną.

    Vytinta žuvis: patogumas ir nauda sveikatai

    Vytinta žuvis – tai viena seniausių žuvies išsaugojimo formų, naudojama jau tūkstantmečius. Senovėje žvejai savo laimikį vytindavo tam, kad jį galima būtų išlaikyti kuo ilgiau, tačiau laikui bėgant šis metodas tapo ne tik praktiškas, bet vertinamas ir dėl gaunamos unikalios žuvies tekstūros bei intensyvaus skonio.

    Vytinimo proceso metu pašalinama didelė dalis drėgmės, o druskos ir oro pagalba žuvis yra natūraliai užkonservuojama. Toks apdorojimo procesas sustiprina žuvies skonį, suteikdamas jai išskirtinį sūrumą bei išlaikydamas tvirtą tekstūrą ir naudingąsias savybes: baltymus, mineralus ir vitaminus.

    Vytinta žuvis dažniausiai valgoma kaip užkandis ne tik vakarojant prie filmo, bet ir keliaujant, ar iškylaujant gamtoje. Ji yra mažai kaloringa, todėl net jei Jūs laikotės dietos, galite drąsiai mėgautis šiuo skanėstu. Mėgstamiausias mūsų klientų delikatesas - vytintas žiobris, kurį ypatingai vertina net visko ragavę gurmanai.

    Rūkyta žuvis: tradicinis skonis ir nauda su maloniu dūmo aromatu

    Rūkyta žuvis neatsiejama nuo laisvalaikio, šeimos švenčių ir savaitgalio susitikimų su draugais. Žuvies rūkymas – tai vienas populiariausių žuvies apdorojimo būdų, kuris ne tik padeda ilgiau išlaikyti produktą šviežią, bet ir suteikia jam turtingą skonį. Rūkymas gali būti dvejopas – karštuoju arba šaltuoju metodu, todėl mūsų parduotuvės klientams dažnai kyla klausimas – kuo jie skiriasi ir kurį pasirinkti? Nors abu rūkymo metodai suteikia žuviai išskirtinį aromatą ir savitą tekstūrą, jie turi ir nemažai skirtumų, nuo kurių priklauso tiek skonis, tiek laikymo trukmė

    Šaltas rūkymas vyksta žemoje temperatūroje, paprastai nuo 20 iki 30 laipsnių Celsijaus. Tai ilgas procesas, galintis trukti nuo kelių valandų iki kelių dienų, priklausomai nuo žuvies rūšies ir norimo rezultato. Šaltai rūkyta žuvis būna subtilaus skonio, švelnios ir minkštos tekstūros, drėgna ir turi intensyvų dūmo aromatą. Dažniausiai šaltai rūkoma lašiša, skumbrė, paltusas ar silkė. Pagrindinis šalto rūkymo privalumas – ilgesnis žuvies galiojimo laikas, nes tokiu būdu paruošta žuvis ilgiau išsilaiko šviežia ir aromatinga.

    Karštas rūkymas vyksta kur kas aukštesnėje temperatūroje – nuo 60 iki 90 laipsnių Celsijaus. Rūkymo laikas trumpesnis – nuo kelių valandų iki pusdienio. Karštai rūkyta žuvis yra minkštesnė ir kažkiek panaši į keptą žuvį, turi šiek tiek trapią konsistenciją. Karštai rūkytą žuvį rekomenduojama suvartoti greičiau, nes ji turi trumpesnį galiojimo laiką nei šaltai rūkyta žuvis.

    Karštai rūkyta skumbrė, šaltai rūkyta skumbrė, rūkyta lašiša ar rūkytas upėtakis – tai tik keli produktai, kurie jau seniai užkariavo mūsų klientų širdis, tačiau savo pirkėjams nuolat stengiamės pasiūlyti kažką naujo ir praturtinti Jūsų stalą išskirtinės kokybės rūkytais produktais.

    Rūkytos ir vytintos žuvies nauda sveikatai

    Rūkyta ir vytinta žuvis yra ne tik ypatingai gardi, bet ir naudinga Jūsų organizmui. Tokiu būdu paruoštos žuvys yra puikus baltymų ir Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Šios rūgštys padeda mažinti uždegimą, stiprina širdies sveikatą ir prisideda prie smegenų funkcijos.

    Vytintoje ir rūkytoje žuvyje taip pat daug vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą D, kuris padeda palaikyti sveikus kaulus ir imuninę sistemą. Todėl, įtraukę tokias žuvis į savo kasdienę mitybą, ne tik pasilepinsite gardžiu delikatesu, bet ir papildysite organizmą naudingosiomis medžiagomis.

    Vytintos ir rūkytos žuvies patiekalai: praktiška, greita ir skanu

    Vytinta ir rūkyta žuvis yra ne tik skanus, bet ir labai praktiškas produktas užimtiems žmonėms ar didelėms šeimoms. Turėdami rūkytos ar vytintos žuvies savo šaldytuve, niekuomet nesuksite galvos, ką greitai pagaminti pusryčiams ar kuo gardžiu pavaišinti netikėtai užsukusius svečius.

    Nors tiek vytinta, tiek rūkyta žuvis skani ir viena, ji puikiai tinka ruošti įvairiausiems patiekalams. Vytinta žuvis gali būti naudojama salotose, dedama į padažus arba tiesiog mėgaujamasi kaip užkandis prie gėrimų. Rūkyta žuvis, savo ruožtu, dera valgyti su bulvėmis, iš jos galite pagaminti įvarius užtepus, paštetus ar mišraines, nes intensyvus dūmo aromatas gali pagyvinti bet kurį įprastą žuvies patiekalą. Rūkyta lašiša ar upėtakis yra tobulas priedas prie makaronų, picų ar salotų, o taip pat tinka ruošti gurmaniškus sumuštinius ir naminius sušius.

    Kodėl verta rinktis rūkytą žuvį mūsų parduotuvėje?

    Rinktis rūkytą ir vytintą žuvį reikia atsakingai. Nors tokios žuvies galiojimas yra ilgesnis nei neapdorotos, pirkti ją reikia tik iš patikimų tiekėjų, kurie laikosi griežtų gamybos reikalavimų ir kokybės užtikrinimo nuostatų.

    Mūsų parduotuvėje siūlome platų pasirinkimą aukščiausios kokybės vytintos ir rūkytos žuvies, kuri atitiks net išrankiausių gurmanų poreikius. Mes dirbame tik su patikimais tiekėjais, kurie užtikrina, kad kiekvienas žuvies gabalėlis būtų šviežias, sveikas ir, svarbiausia, autentiško skonio.

    Bendradarbiaujame su nedidelėmis Lietuvos ar kitų Baltijos šalių rūkyklomis, todėl mūsų produktai pasižymi ne tik aukšta kokybe, bet ir konkurencinga kaina. Tad jei Jus domina tikrai gardi rūkyta žuvis Vilniuje – apsilankykite astuonkojis.lt ir susipažinkite su mūsų siūlomu asortimentu, kurį galite užsisakyti ir internetu. Na o mes pasirūpinsime greitu ir saugiu pristatymu tiesiai į namus.

    Vytinta ir rūkyta žuvis - produktai, kurie nepalieka abejingų!

    Nesvarbu, ar planuojate draugams vakarėlį, ar ketinate praleisti ramų vakarą su šeima, o gal tiesiog ieškote greito ir sveiko užkandžio, vytinta ir rūkyta žuvis – puikus sprendimas. Tai produktai, kurie sujungia tradicijas su aktyvaus šiuolaikinio žmogaus poreikiais – maloniu skoniu, maistine verte ir nauda. Todėl jei esate tradicijų mėgėjas ar gal naujų skonių ieškotojas, mūsų parduotuvėje tikrai rasite tai, kas atitiks Jūsų lūkesčius. Tad ko laukiate? Užsukite ir mėgaukitės rūkytos žuvies delikatesais jau dabar!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne