Matjes silkė KONIGSMATJES, 280 g
Matjes silkė KONIGSMATJES, 280 g
Kaina 520 €(1857 €/kg )Karališka matjes silkė - riebios, jaunos, silpnai sūdytos silkės filė. Maža pakuotė.
KategorijaŠaldytaGamintojasPrekės ženklasKilmės šalisOlandijaSvoris280 gSudedamosios dalysSILKĖ (clupea harengus), druskaMaistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)Energetinė vertė 718kJ/173kcal, riebalai 16-22g, iš kurių sočiųjų riebalų 2,5 g, angliavandeniai 0 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 12 g, druska 2 g.Laikymo sąlygosAtšildytą laikyti nuo +2°C iki +5°C ir suvartoti per 3 d. Užšaldytą laikyti -18°C. Atšildyto produkto pakartotinai neužšaldyti.Papildoma informacijaPagaminta rankomis. Sužvejota Atlanto vandenyne FAO27, žvejybos įrankis - žvejybiniai tinklai.-
Matjes silkė KONIGSMATJES - gastronominė dovana pagal Olandiškas tradicijas
Matjes silkė KONIGSMATJES – tai Olandišku pasididžiavimu vadinama, tikrai ypatinga, silpnai sūdyta karališka silkė. Tai nėra paprasta silkė, ką liudija ir jos antrasis pavadinimas matjes, olandų kalboje reiškiantis „mergelė“.
Matjes silkė gaudoma Šiaurės jūroje tik vieną mėnesį – nuo gegužės pabaigos iki liepos pradžios- tada, kai ji yra dar nesubrendusi ir neneršusi. Silkė matjes laikoma gera, jei jos riebalų procentas yra bent 16%, tačiau paprastai jos riebumas siekia net 23%, todėl ši žuvis yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis.
Ši delno dydžio silkė yra valoma vos pagauta, pačiame žvejybos laive, būtinai paliekant uodegą. Tuomet matjes silkė yra sūdoma, keletą dienų brandinama ir užšaldoma, kad būtų sustabdyta fermentacija. Beje, sūdoma- nėra pats tinkamiausias terminas, nes druskos čia negali būti daugiau nei 2%. Tai pats svarbiausias dalykas išskiriantis olandų silkes nuo kitų.
Paruošimo būdas: matjes silkė KONIGSMATJES
Tam, kad būtų išlaikomas šviežumas, ši žuvis parduodama šaldyta, todėl atsinešus namo atšildykite pageidaujamą kiekį matjes silkės ir valgykite, kaip tik pageidaujate: su bulvėmis, daržovėmis, naudokite ją mišrainėms ar sumuštinukams.