Koldūnai su kiauliena MANTY, 500 g

  • Koldūnai su kiauliena MANTY, 500 g

    Mantai- tradicinis Vidurio Azijos patiekalas.

    Kilmės šalis
    Lietuva
    Sudedamosios dalys
    Įdaras 50%: kiaulienos mėsa 54%, vanduo, svogūnai, KIAUŠINIŲ baltymų masė, druska, prieskonių mišinys, česnakų granulės. Tešla 50%: KVIETINIAI miltai, vanduo, rapsų aliejus, druska. Sudėtyje gali būti VĖŽIAGYVIŲ, SALIERŲ, ŽUVIES, PIENO/LAKTOZĖS, GARSTYČIŲ, SOJŲ pupelių ir SEZAMO sėklų pėdsakų. Iki terminio apdorojimo įdaras ≥ 50%, tešla ≤ 50%.
    Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)
    Energinė vertė 892 kJ/212 kcal, riebalai 7,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 2,3 g, angliavandeniai 27 g, iš kurių cukrų 0,32 g, skaidulinės medžiagos 1,0 g, baltymai 9,5 g, druska 0,8 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikyti ne aukštesnėje kaip -18°C iki datos "tinka vartoti iki". Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti.
    Papildoma informacija
    Termiškai apdoroti, šaldyti.
  • Koldūnai MANTY- patiekalas "klajoklis", nepaliekantis abejingų 

    Manty, manti arba lietuviškai mantai- koldūnai klajokliai, kurie iš Kinijos, nukeliavo į Vidurinę Aziją, o iš čia, įgavę dar daugiau receptūros atspalvių, „migravo“ į Rusiją ir kitas Europos šalis. Tradiciškai koldūnai manty asocijuojasi su uzbekiška virtuve, kur šie koldūnai gaminami garuose iš ypač plonos tešlos su sultingu mėsos įdaru viduje. 

    Gardūs ir sotūs koldūnai su kiauliena MANTY tiks tiek pietums, tiek ar vakarienei, o kvapnūs prieskoniai, sultinga mėsa viduje ir plonytė tešla išorėje tikrai nepaliks abejingų. 

    Paruošimo būdai: koldūnai su kiauliena MANTY arba mantai 

    Mantus su kiauliena reikia gaminti neatšildytus pasirinktu būdu:

    • Virti mantai: virti inde su vandeniu 6-8 minutes. 
    • Garuose virti koldūnai mantai: į garų puodą įpilti vandens ir užvirti. Kai vanduo užverda, sudėti koldūnus ant garų puodo padėkliuko ir garinti juos 15-20 min.      
Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne