Kiekvienas vynas turi būti gaminamas su atsidavimu!
-
„Puikus vynas negali būti gaminamas be atsidavimo“, – tokiais žodžiais dar 1881 m. kalbėjo Zsigmondas Teleki, Csányi vyninės pirmtakas, Chateau Teleki įkūrėjas, kurio dinastijos vynais dabar galite mėgautis ir jūs!
Zsigmondas Teleki, buvo vienas garsiausių Vengrijos vynuogių augintojų ir Vengrijos vynuogininkystės gelbėtoju. Nors praėjo nemažai laiko, bet Csányi vyninė vis dar išlaiko tą patį požiūrį ir atsidavimą kasdieninėje veikloje, augindama ir perdirbdama vynus bei valdydama išskirtinės kokybės vynuogynus, kurie su didžiausiu dėmesiu ir ilgamete patirtimi rūpestingai puoselėjami iki šiol. Jo dvasinis paveldas lėmė vyno daryklos ateities tikslus ir kasdienę praktiką. Po pilno atnaujinimo vyninė vis dar puikiai sugeba derinti senas tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis, moderniausia technika ir kasmet pripildo 2 mln. butelių.
Csányi Pincészet – tai didžiausia Villány vyno regiono vyno darykla, savo vynuogynuose užauginanti aukščiausios kokybės vynuoges. Vynuogės renkamos iš legendinio Kopár vynuogyno, bet sklypai vynuogės auginamos ir Ördögárok, Csillagvölgy arba Jammertal vynuogynuose. Šiuo metu vyno daryklos dvarui priklauso apie 500 ha. Vyninės centras yra pačioje Villány širdyje. Įspūdingas, modernus pastatas puikiai dera prie aplinkinio kraštovaizdžio, o palydovinės vynuogynų stebėjimo sistemos ir kompiuteriu valdomos vynmedžių plantacijos tarnauja svarbiausiam tikslui - gaminti išskirtinės kokybės vynus. Po vyninės pastatu, giliai po žeme driekiasi kvapą gniaužiantis, ilgiausias Villány rūsio labirintas, esantis tyliu prieglobsčiu bręstantiems vynams ir senų derlių lobiams.
Viena iš išskirtinių Csányi Pincészet vyninės ypatybių – vieta. Villány kalnai idealiai tinka vynuogių auginimui. Vynuogynai auga tame pačiame geografiniame aukštyje kaip ir šiaurinė Bordo vyno regionų dalis, todėl gaunami sodrūs, ugningai pilno kūno vynai. Pietiniuose jų rytų-vakarų kalnų grandinės šlaituose susidaro ypatingas mikroklimatas, priklausantis šilto, vidutiniškai drėgno klimato zonai. Vidutinė metinė temperatūra yra 10–11°C, tai atitinka šalies vidurkį, tačiau vidutinės saulės šviesos valandos svyruoja nuo 21:00 iki 21:50 valandų. Saulėčiausias metų laikotarpis būna vasaros pabaigoje. Dažniausiai paskutinės pavasarinės šalnos tęsiasi iki balandžio 10 d., o sezonas be šalnų paprastai trunka iki antros spalio pusės. Pietiniuose šlaituose kasmet suskaičiuojama daugiau nei 200 dienų be šalčių.
Kiekvieno Csányi vynuogyno dirvožemis yra neutralus arba silpnai šarminis. Pagrindiniai Villány vyno regiono dirvožemio komponentai yra dolomitas, marlas, kalkakmenis iš kreidos periodo, molis arba retkarčiais smėlingo lioso danga. Todėl nereikia stebėtis, kad Villány regionas visuomet dovanoja vyno mėgėjams nepakartojamus raudonuosius vynus. Dėl Viduržemio jūros klimato Bordo veislės vynuogės kiekvienais sunoksta pilnai, padovanodamos raudonuosius Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ir Merlot vynus, tačiau ir vietinė Kékfrankos veislė (dar žinoma kaip Blaufränkisch) Villány regione taip pat jaučiasi puikiai. Syrah derlius mažesnis, tačiau ši veislė labai mėgstama kaip ir Vengrijoje mažiau žinoma Petit Verdot. Tradicinė Portugieser atmaina virsta nuostabiu raudonuoju ir rožiniu vynu, o orioji Pinot Noir elegancija atskleidžia tikrąjį raudonųjų Csányi vynų grožį ir yra svarbiausia sudėtinė dalis fermentuoto putojančio vyno. Baltasis vynas gaminamas iš populiariausios Vengrijos vynuogių veislės, vadinamos Olaszrizling (taip pat žinomos kaip Welschriesling), iš Hárslevelű ir pastaraisiais metais nepaprastai populiarios, aromatingos vietinės vynuogės - Irsai Olivér.
Be visų išvardintų technologijų, regiono privalumų, derlingų vynuogynų ir vynuogių veislių įvairovės, vyno darykla Csányi turi dar kai ką - atsidavimą. Tai jų nuolatinis įsipareigojimas siekiant galutinio tikslo - pakelti savo vynus į geriausių pasaulyje lygį. Ši darykla yra tvirtai pasiryžusi kurti vynus, kurie įkvepia žmones naujiems eksperimentams ir tikram gyvenimo džiaugsmui. Ir kaip jie patys teigia: „Siekdami įgyvendinti šį tikslą, į kiekvieną butelį supilstėme mintis ir šypsenas“.