Prieskoniai

  • Atsiprašome, prekės, kurios ieškote, rasti nepavyko. Kitos šios kategorijos prekės yra pateikiamos žemiau.
    Aštrusis prieskonių mišinys PAS BOBUTĘ

    Pikantiškas prieskonių mišinys.

    Kaina 1300 
    Šviežiai sūdyti žalieji Kampoto pipirai (grūdeliais) KRUNTEI by FARMEX, 40 g

    Gaivūs ir švelniai aštrūs žalieji pipirai jūros druskos sūryme.

    Kaina 900 
    Kampoto baltieji pipirai (grūdeliais) KRUNTEI by FARMEX, 40 gr

    Švelniai aštrūs baltieji pipirai iš Kambodžos.

    Kaina 900 
    Meškinis česnakas PAS BOBUTĘ, 60 g

    Džiovintas smulkintas meškinis česnakas iš Bosnijos ir Hercogovinos

    Kaina 900 
    (15000 /kg )
    Fermentuoti Kampoto pipirai su "Fleur De Sel" druska (grūdeliais) KRUNTEI by FARMEX, 40 g

    Sodraus ir švelniai aštraus skonio juodieji pipirai iš Kambodžos.

    Kaina 800 
    Kampoto raudonieji pipirai (grūdeliais) KRUNTEI by FARMEX, 40 g

    Aštrūs ir švelniai pikantiško aromato raudonieji pipirai iš Kambodžos. 

    Kaina 800 
    Prieskonių mišinys "Chimi-Churi" PAS BOBUTĘ

    Argentinieški aromatai Jūsų virtuvėje

    Kaina 600 
    (10000 /kg )
    Prieskonių mišinys "Česnakinis pomidoras" PAS BOBUTĘ

    Viduržemio jūros skonis jūsų patiekalams

    Kaina 600 
    (10000 /kg )
    Prieskonių mišinys bulvytėms PAS BOBUTĘ

    Universalūs prieskoniai ne tik bulvėms

    Kaina 600 
    (8571 /kg )
    Kaina 500 
    (5556 /kg )
    Kaina 400 
    (4444 /kg )
    Tradicinė jūros druska VATEL, 1 kg

    Rankomis rinkta rupi jūros druska.

    Kaina 300 
    Smulki druska VATEL, 250 g

    Smulki natūrali jūros druska.

    Kaina 250 
    Smulkinta natūrali jūros druska AŠTUONKOJIS, 250 g

    Natūrali, smulkinta jūros druska.

    Kaina 100 
  • Prieskoniai – slapta skonio galia ir stebuklinga aromatų magija!

    Kiekvienas, kuris bent kartais sukiojasi virtuvėje, žino, kad prieskoniai – tai tarsi burtų lazdelė, kuri net paprastą patiekalą gali paversti kulinariniu šedevru. Vos vienas žiupsnelis gali suteikti valgiui gilumo ar harmoningai suderinti jame esančius ingredientus. Nesvarbu, ar tai būtų tradicinė jūros druska ar egzotiškieji Kampoto pipirai, natūrali ciberžolė ar patyrusių kulinarų sudaryti mišiniai - kiekvienas jų suteikia galimybę mėgautis išskirtiniu skoniu ir keliauti po kulinarijos pasaulį neišeinant iš savo virtuvės.

    Nuo senovės tradicijų iki šiuolaikinės virtuvės

    Istoriniai šaltiniai liudija, kad prieskoninė žolelės dar senosiose civilizacijose buvo naudojamos religinėse ceremonijose, medicinos tikslais ar natūraliam maisto konservavimui. Vėliau žinia apie jų skonio galias ir naudingas savybes paplito po visą Europą, o Konstantinopolis tapo vienu svarbiausių jų prekybos centrų. Jie buvo itin brangūs ir tik turtingieji galėjo sau leisti mėgautis jų aromatais. Net mums įprastas pipiras, cinamonas ar gvazdikėliai kažkada savo kaina prilygo aukso vertei. Prieskonių keliai suformavo prekybos maršrutus ir netgi paskatino naujų žemių atradimus. Na o šiandien jie vis dar yra neatsiejama kulinarijos dalis, kuri kiekvieną šefą veda į naujus kulinarinius eksperimentus ir atradimus.

    Eksperimentuokite su saiku

    Kad ir ką bepasirinksite, eksperimentuodami su prieskoniais būtinai išlaikykite pusiausvyrą. Viena svarbiausių taisyklių – šie aromatiniai priedai neturėtų užgožti ingredientų skonio. Ypač tai aktualu, kai gaminate iš tokių subtilių produktų kaip žuvis ar jūros gėrybės.

    Be to, kai kurie natūralūs prieskoniai gali būti naudojami ne tik patiekalams, bet ir desertams ar gėrimams gardinti. Tikriausiai visiems žinoma klasika – kava su cinamonu ar kardamonu, arbata su ciberžole, karštas vynas su gvazdikėliais ir anyžiumi. Net ir čia reikia jausti saiką, kad Jūsų gėrimas būtų harmoningas, skonis neapkarstų, o aromatas nebūtų per daug intensyvus.

    Dar viena priežastis jų nepadauginti – prisiminkite, kad jie ne tik gardina, bet ir veikia kaip natūralios medicinos priemonė. Pavyzdžiui, ciberžolė, imbieras ar česnakas turi priešuždegiminių savybių, cinamonas didina tonusą ir turi antiseptinį poveikį, mėtos ramina, o kmynai, raudonėlis ir pipirai padeda virškinimui.

    Ir dar, eksperimentuojant reiktų jausti ne tik saiką, bet ir suderinamumą tarpusavyje ar su patiekalo ingredientais. Kiekvienas aromatinis priedas turi unikalias savybes, kurios gali pabrėžti ar nuslopinti kitus skonius, nederėti prie patiekalo tekstūros. Pvz., kuminas, kalendra ar kardamonas yra labai išraiškingi, tad nelabai tinka su balta žuvimi. Taigi jei Jūs nesate tas, kuris gerai išmano kulinarines subtilybes – rinkitės jau paruoštus prieskonių mišinius ir neprašausite!

    Autentiškas skonis už gerą kainą

    Jeigu ieškote autentiškų aromatinių pagardų savo patiekalams, užsukite į mūsų parduotuvę Vilniuje. Asortimente yra prieskoninės žolelės, mišiniai žuviai, bulvių prieskoniai, išskirtiniai fermentuoti Kampoto pipirai ir svarbiausia – pasiūlysime visa tai ir dar daugiau itin patrauklia kaina. Na o jei neturite galimybės atvykti, pageidaujamus produktus galite išsirinkti ir užsisakyti internetu. Įneškite truputį magijos į kasdienę virtuvę!

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne