Kaip įtraukti žuvį į vaikų mitybą?

  • Daugelis tėvų susiduria su iššūkiu – jų vaikai nenori valgyti žuvies. Tačiau žuvis yra neįtikėtinai svarbus maisto produktas, kurį būtina įtraukti į subalansuotą vaiko mitybą. Ji praturtina augantį organizmą naudingomis medžiagomis, ypač tais atvejais, kai ieškome sveikesnių alternatyvų mėsai. 

    Žuvies nauda augančiam organizmui

    Žuvį rekomenduojama valgyti bent 2–3 kartus per savaitę. Reguliarus žuvies vartojimas praturtina augančius organizmus reikalingomis maistinėmis medžiagomis, lengvai virškinamais baltymais ir naudingaisiais riebalais. Jos sudėtyje gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių, įskaitant Omega-3, kurios yra labai svarbios vaiko organizmui ir gali būti gaunamos tik su maistu. Tyrimai rodo, kad Omega-3 rūgštys padeda palaikyti sveiką širdies veiklą, mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, gerina protinę veiklą ir miegą. Šių riebiųjų rūgščių ypatingai daug turi škotiška lašiša, skumbrė, sardinės, ančiuviai bei raudonieji ikrai.

    Tikriausiai esate girdėję frazę, kad vaikai auga miegodami, o kad jų miegas būtų ramus ir gilus, vaikai jaustųjų energingi bei pailsėję jiems reikia šių medžiagų:

    • Vitaminas B6 ir glicinas, kurio turi lašiša, prisideda prie kokybiško miego, kuris yra būtinas vaikų gerai vaikų savijautai.
    • Vitaminas D - lašišoje ir sardinėse - užtikrina teisingą organizmo „laikrodžio“ veikimą, padeda vaikams jaustis energingais dieną ir gerai miegoti naktį.
    • Kalis pagerina miego efektyvumą ir stiprina širdies veiklą. Jo atsargas galima papildyti valgant lašišą ir skumbrę.

    Žuvyje gausu ir kitų vaikų organizmui naudingų elementų:

    • Kalcis, kurio turi sardinės, stiprina kaulus ir dantis.
    • Magnis, kurį rasite visose riebiose žuvyse, dalyvauja daugiau nei 600 ląstelių procesuose, palaikant sveiką kūno funkciją.
    • B grupės vitaminai užtikrina normalų nervų sistemos vystymąsi, atsparumą ligoms ir gerina atmintį.

    Kodėl šaldyta žuvis yra puikus pasirinkimas kiekvienai šeimai?

    Šaldyta žuvis – puiki alternatyva šviežiai žuviai, nes ji išsaugo visas savo vertingąsias savybes dėl šiuolaikinių smūginių šaldymo technologijų. Tai reiškia, kad ne tik gausite visas reikalingas maistines medžiagas, bet ir mėgausitės puikiu skoniu. Svarbu tinkamai žuvį atitirpinti –tai geriausia daryti šaldytuve, kad žuvis atšiltų lėtai, nes tokiu būdu nepakenksite jos tekstūrai bei skoniui.

    Dar vienas svarbus dalykas – patikrinti, ar žuvis neturi ašakų. Viena bloga patirtis su žuvimi gali ilgam atbaidyti Jūsų vaiką nuo jos valgymo, todėl geriausia rinktis žuvies filė. Įvairūs paruošimo būdai, pavyzdžiui, žuvies kepimas orkaitėje ar ant grilio, virimas garuose ar troškinimas, padės atrasti mėgstamiausią Jūsų vaikų variantą.

    Ir dar – nesugadinkite žuvies ją per ilgai gamindami! Per ilgai kepama, ji praranda savo natūralų minkštumą ir tampa sausa bei kieta, nebetenka savo švelnumo ir daugybės vertingų maistinių savybių.

    Na ir, žinoma, nepamirškite eksperimentuoti! Šaldyta žuvis gali būti paruošta labai paprastai, bet ji taip pat gali būti puikus pagrindas kūrybiniams eksperimentams, kol atrasite mėgstamiausius šeimos patiekalus. Galbūt Jūsų vaikams patiktų žuvies pyragai, keksiukai ar koldūnai? Viena mūsų klientė gamina koldūnus su 2 rūšių žuvimis.

    Žuvis – sveikas ir patogus pasirinkimas visai šeimai, o kokybiškas jūros produktus dar ir užtikrins nepriekaištingą skonį ir naudingas maistines savybes!
      

  • Prenumeruok ir laimėk

    Sekite mus

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne