Baltasis vynas TENUTE NICOSIA FONDO FILARA INSOLIA SICILIA DOC, 750 ml

  • Baltasis vynas TENUTE NICOSIA FONDO FILARA INSOLIA SICILIA DOC, 750 ml

    Organiškas baltas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda (Italija)

    Prekės ženklas
    Spalva
    Baltas
    Gamintojas
    Savybės
    Sausas
    Stiprumas
    13%
    Vynuogės
    Insolia
    Laikymo sąlygos
    Laikyti +2-20°C temperatūroje.
  • Tenute Nicosia Fondo Fillara- šis didelis ekologiškų vynų asortimentas, pagamintas iš pagrindinių Sicilijos vynuogių veislių, auginamų Etnoje ir Vittorijos apylinkėse, atspindi esminę gamintojo filosofiją: didžiausia pagarba žaliavoms ir puikiajai Sicilijos vyndarystės istorijai, vietinių vynuogių veislių ir tinkamiausios jų auginimui skirtos dirvos puoselėjimas, tvari gamyba, taikoma vynuogynuose ir vyno rūsiuose. 

    Dirvožemio tipas

    Vidutinės tekstūros dirvožemis, daugiausiai yra molio. 

    Vynas, jo gamyba ir išlaikymas

    Šis baltasis vynas yra gaminamas iš senovinės Insolia veislės vynuogių, dažniausiai randamų Sicilijoje. Kruopščiai atrinktos vynuogės, 12 valandų yra šaltai maceruojamos. Po atskyrimo nuo stiebelių, vynuogės lengvai prispaudžiamos. Po 48 valandų nusistovėjimo sultys paliekamos fermentuotis kontroliuojamoje 15–18°C temperatūroje maždaug 20–25 dienas. Tenute Nicosia Fondo Filara Insolia Sicilia baltasis vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno induose ir maždaug 2-3 mėnesius buteliuose.

    Degustacija

    Tenute Nicosia Fondo Filara Insolia Sicilia baltasis vynas turi šiaudų geltonumo spalvą su auksiniais atspalviais, kvapas- gaivi ir intensyvi aromatų puokštė su bananų ir geltonų žiedų užuominomis. Baltasis vynas pasižymi gera struktūra, skoniu ir sodrumu, kuriame atsiskleidžia egzotinių vaisių natos.

    Patiekimas

    Geriausia patiekti 10-12°C temperatūros. Baltasis vynas Tenute Nicosia Fondo Filara Insolia Sicilia puikiai dera su jūros gėrybių patiekalais, žuvimi, balta mėsa, ant grotelių keptomis daržovėmis ir minkštais sūriais.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne