Baltasis vynas NICOSIA THE CLASSICS LENZA DI MUNTI 720 ETNA BIANCO DOC, 750 ml
Baltasis vynas NICOSIA THE CLASSICS LENZA DI MUNTI 720 ETNA BIANCO DOC, 750 ml
Kaina 1600 €Klasikinis baltas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda (Italija)
Prekės ženklasSpalvaBaltasGamintojasStiprumas12,5%VynuogėsCarricante 60%, Catarratto 40%Laikymo sąlygosLaikyti +2-20°C temperatūroje-
Nicosia the Classics- tikroji meilė Sicilijai ir jos senosioms vyno gaminimo tradicijoms; tai vertybės šeimos, kurios istorija daugiau nei šimtmetį buvo susipynusi su Sicilijos vyno vertybėmis; tai puoselėjimas vertingiausių vietinių ir tarptautinių veislių, auginamų saloje, ir nuolatinis vis aukštesnių kokybės standartų ieškojimas vynuogynuose ir vyno rūsiuose. Tai yra priežastys, kurios paaiškina Classici Nicosia - įvairiausių vynų, turinčių kilmės vietos nuorodą bei pasižyminčių puikiu kainos ir kokybės santykiu, sėkmę, galinčią atspindėti didelę šiuolaikinės Sicilijos enologijos įvairovę ir turtingumą.
Dirvožemio tipas
Lavos terasos, esančios Etnos kalne maždaug 720 m aukštyje virš jūros lygio, vulkaninis dirvožemis, labai turtingas mineralais. Išsiveržiančių medžiagų sudėtis suteikė gyvybės sudėtiniams dirvožemiams, kuriuos dažnai sudaro mažo dydžio pemzos akmenys. Didesnis jų drenažo pajėgumas ir turtingas kalio kiekis vaidina svarbų vaidmenį subalansuojant vynuogių brendimo procesą.
Vynas, jo gamyba ir išlaikymas
Nicosia The Classics Lenza di Munti baltasis vynas yra gaminamas iš Carricante ir Catarratto vynuogių. Vynuogės renkamos rankomis, į dėžes, antrąją spalio savaitę. Kruopščiai atrinktos vynuogės, 24 valandų yra šaltai maceruojamos. Po atskyrimo nuo stiebelių, vynuogės lengvai prispaudžiamos. Vynuogių sultys paliekamos fermentuotis kontroliuojamoje 15–18°C temperatūroje maždaug 20–25 dienas. Baltasis vynas fermentuojamas pagrinde nerūdijančio plieno induose ir maždaug 2 mėnesius buteliuose.
Degustacija
Baltasis vynas Nicosia The Classics Lenza di Munti pasižymi blizgia šiaudų geltonumo spalva, kvapas - gaivi ir intensyvi aromatų intensyvi puokštė su laukinių gėlių, greipfrutų ir obuolių natomis. Gomuryje jaučiamas gaivus, elegantiškas ir gerai sukonstruotas skonis, pasižymintis puikiu minerališkumu. Šis baltasis vynas sujungia tipišką kalnų vyno eleganciją ir minerališkumą dėl jo vulkaninės kilmės.
Patiekimas
Geriausia patiekti 10-12°C temperatūros. Nicosia The Classics Lenza di Munti baltasis vynas puikiai tinka kaip aperityvas arba prie jūros gėrybių, sušių, keptos žuvies ir daržovių tempuros.