Balzaminis actas

  • Purškiamas baltasis balzaminis actas LEONARDI 5 TRAVASI, 100 ml

    Natūralios fermentacijos, iš žaliųjų vynuogių misos. 100 ml. Italija

    Kaina 690 
    (6900 /l )
    LEONARDI rožinis balzaminis actas Serie 5, 50 ml

    Rausvas balzaminio acto užpilas širdelės formos butelyje  

    Kaina 800 
    (16000 /l )
    LEONARDI tamsusis balzaminis actas Serie 5, 50 ml

    Tamsusis balzaminio acto užpilas širdelės formos butelyje 

    Kaina 800 
    (16000 /l )
    LEONARDI balzaminis actas iš Modenos SGN Serie 15 BLACK, 250 ml

    15 metų brandintas balzaminis actas iš Modenos 

    Kaina 3900 
    (15600 /l )
    LEONARDI balzaminis actas iš Modenos SGN Serie 3 GREEN, 250 ml

    3 metus brandintas balzaminis actas iš Modenos 

    Kaina 1500 
    (6000 /l )
    LEONARDI balzaminis actas iš Modenos SGN Serie 12 GOLD, 250 ml

    12 metų brandintas balzaminis actas iš Modenos 

    Kaina 3100 
    (12400 /l )
    Balzaminis actas 1850, 50 ml

    Balzaminis užpilas iš Modenos idealiai tinka salotoms, mėsai ir net ledams!

    Kaina 820 
    Balzaminis actas SAPOROSO, 100 ml

    6 metus brandintas balzaminis actas iš Modenos.

    Kaina 1490 
    Balzaminis actas SAPOROSO RESERVE, 100 ml

    8 metus brandintas balzamikas iš Modenos, Italija.  

    Kaina 1930 
    Rausvasis balzaminis užpilas LEONARDI ALBA ROSA

    Rožinės spalvos balzaminis užpilas iš Modenos. 

    Kaina 1290 
    Baltasis balzaminis užpilas LEONARDI ORO NOBILE

    Natūralios fermenatcijos balzaminis užpilas iš Italijos. 

    Kaina 1290 
  • Balzaminis actas – kulinarinių stebuklų paslaptis

    Balzaminis actas, dažnai vadinamas tiesiog balzamiku, yra išskirtinis, sodraus skonio priedas, kuris turėtų atsirasti kiekvienoje virtuvėje. Šio nepaprasto užpilo istorija pradėta datuoti jau nuo 1046 m., kai markgrafas Bonifacas būsimam karaliui Henrikui III padovanojo nedidelį balzaminio acto buteliuką, kuris tapo „karališkų dovanų“ tradicijos pradžia. Vėliau šis skystis buvo prieinamas vien aukštuomenei, o 19 a. jis sulaukė tarptautinio pripažinimo. Tuo metu susiformavo ir pirmosios jo gamintojų dinastijos.

    Ar žinote kodėl jis vadinamas balzaminiu? Šį pavadinimą jis gavo iš medicininio žodžio „balzamas“. Renesanso laikais turtingi italai jį laikė kaip balzamą nuo gerklės skausmo. Dėl didelės veikliųjų medžiagų koncentracijos balzamikas yra tobulas antiseptikas ir geras afrodiziakas.

    Šiandien garsiausi pasaulio balzamikai gaminami Italijos Modenos ir Reggio Emilia miestuose, Emilijos-Romanijos provincijoje, nes čia yra idealios klimato sąlygos vietinėms vynuogėms įgauti tinkamą koncentraciją cukraus ir rūgšties.
    Nenustebkite, jei išgirsite šį produktą vadinant „Modenos skystuoju auksu“. Italams jis yra ne tik kulinarinė tradicija, bet ir meno kūrinys. Tikrasis actas brandinamas medinėse statinėse, kartais net keliasdešimt metų! Tad kiekvienas lašelis šio aksominio skysčio kupinas didelės meilės ir išskirtinio skonio.

    Užburianti skonių ir aromatų simfonija

    Pirmiausia, reikia išsiaiškinti, kuo skiriasi balzaminis actas nuo vyno acto. Pirmasis yra gaunamas iš vynuogių misos (t. y. spaustos sultys, užpiltos ant odelių), suverdant jas iki 30% pradinio tūrio, o vyno actas – tai tolesnės vyno fermentacijos produktas.

    Galima išskirti kelias šio Italijos kulinarinio stebuklo rūšis:

    • Tamsusis. Gaminamas iš tamsių vynuogių ir brandinamas medinėse statinėse mažiausiai 12 metų. Jo skonis sodrus, pilnas, saldus ir subtiliai rūgštus. Būna koncentruotas variantas - tirštas, kreminis, kuris paprastai naudojamas kaip gurmaniškas padažas.
    • Baltas balzamiko actas. Gaminamas iš baltųjų vynuogių, jas mažiau kaitinant ir trumpiau brandinant. Jo skonis yra švelnesnis, todėl tinka patiekalams, kuriuose reikalinga lengva rūgštelė.
    • Rožinis balzamikas. Tai naujesnis variantas, gaminamas iš raudonųjų arba rožinių vynuogių, kurios suteikia jam subtiliai rožinį atspalvį. Gamyba panaši į šviesaus balzaminio acto, o skonis dar lengvesnis ir gaivesnis už šviesųjį, dažnai turi vaisines natas ir yra mažiau rūgštus nei tamsusis.

    Kiekviena iš šių balzaminio acto rūšių turi savitus skonio niuansus ir tinka skirtingiems patiekalams, bet visos jos išsiskiria unikaliu skoniu, subtiliu saldumu, turtingumu bei švelnia rūgštele, kuri naujomis spalvomis nuspalvina kiekvieną tradicinį patiekalą.

    Balzamiko actas: naudojimas virtuvėje ir ne tik

    Modenos „skystasis auksas“ idealiai dera su šviežiomis salotomis, keptomis ar virtomis daržovėmis, brandintu sūriu, vaisiais, uogomis ar net ledais. Jo skonis toks išraiškingas, kad jį galima naudoti net ant paprasčiausios šviežios duonos gabalėlio.

    Jokiais būdai nepilkite jo į verdantį patiekalą, nes karštis sunaikina visą skonį ir aromatą. Verčiau pašlakstykite keliais lašais jau paruoštus valgius - rizotą, makaronus, polentą, keptą mėsą, žuvį ar jūros gėrybes - ir mėgaukitės dar nepatirtu gurmanišku malonumu.

    Italijoje balzaminis actas naudojamas ir kaip virškinimą gerinanti priemonė ar aperityvas. Pastaruoju metu tapo madinga įpilti šiek tiek ir į alkoholinius kokteilius. Be to, jis pasižymi antibakterinėmis ir antiseptinėmis savybėmis – vienas lašas gali dezinfekuoti vandens butelį.

    Šis produktas gali būti naudojamas ir liaudies medicinos tikslais sergant cukriniu diabetu ar kraujagyslių ligoms gydyti. Pastebėta ir jo nauda normalizuojant nervų sistemos veiklą, mažinant nemigos ar nerimo simptomus.

    Kodėl Modenos auksą verta pirkti pas mūsų parduotuvėję?

    Mūsų parduotuvėje rasite tik aukštos kokybės balzaminį actą, atkeliaujantį iš prestižinių gamintojų Italijoje. Jūsų pasirinkimui, siūlome platų asortimentą - nuo tamsaus iki šviesaus ir net rožinio užpilo, skirtingų talpų, skirtingų brandinimų, gražiose, dovanoti tinkančiose pakuotėse. Glaudžiai bendradarbiaujame su balzamikų tiekėjais, todėl pas mus – garantuota kokybė ir prieinama kaina kiekvienam.

    Mėgaukitės Itališkos kulinarijos magija savo namuose!

    Balzamiko actas – tai ne tik puikus prieskonis kiekvienam tradiciniam patiekalui, bet ir stebuklingas gurmaniškas produktas, atveriantis duris į aukštosios kulinarijos pasaulį. Jis praturtins jūsų kasdienę mitybą ir sužadins norą leistis į gurmaniškus eksperimentus. Todėl nedvejokite – užsukite į mūsų parduotuvę Vilniuje arba užsisakykite internetu su pristatymu į namus. Į kitus miestus galime siųsti ir paštomatu.

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne