Aštuonkojis su žolelėmis ant grilio - virtas ir apkeptas
-
Aštuonkojis ant grilio - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina išskirtinių jūros gėrybių skonį. Juk aštuonkojis tai tikras delikatesas, kiekvieno šventinio stalo pažiba. Ir visiškai nereikia bijoti jo paruošimo - štai Jums nepaprastai gardus, bet lengvai įgyvendinamas receptas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ir artimuosius.
Ingredientai: aštuonkojis su žolelėmis ant grilio
- Aštuonkojis - 1 kg;
- Sausas baltas vynas - 2 v. š.;
- Lauro lapai - 2 vnt.;
- Juodųjų ir kvapiųjų pipirų mišinys (žirneliais) - 1 a. š.;
- Druskos - pagal skonį;
- Kaparėliai su sūrymu - 70 g;
- 4 konservuotų ančiuvių filė;
- Dižono garstyčios - 2 v. š.;
- Mairūno šakelės - 2 vnt.;
- Česnakas - 3 skiltelės;
- Alyvuogių aliejaus - 300 ml;
- Raudonojo vyno acto - 1 a. š.
Paruošimo būdas: aštuonkojis su žolelėmis
- Sausą baltą vyną, lauro lapelius ir pipirus sudėkite į didelį puodą verdančio vandens, panardinkite aštuonkojį ir virkite 20 minučių (jei turite didesnį aštuonkojį, atitinkamai pailginkite virimo laiką). Išvirusį aštuonkojį atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis: atskirkite jo čiuptuvus, galvą.
- Atskirame inde sumaišykite visus likusius ingredientus, išskyrus aliejų. Sutrinkite juos trintuvu, o tada palaipsniui, toliau maišydami supilkite aliejų. Gauta mase gausiai aptepkite virto aštuonkojo dalis ir palikite 20 min. marinuotis šaldytuve.
- Pamarinuotus aštuonkojo gabalėlius kepkite aukštoje temperatūroje po 3 min. iš kiekvienos pusės. Prie šio aštuonkojo puikiai tiks ant grotelių keptos daržovės, šviežios salotos ir šlakelis citrinos sulčių.
Skanaus!