Aštuonkojis, 1 kg

  • Aštuonkojis, 1 kg

    Kaina 1850 
    (1850 /kg)
    Į krepšelį 

    Valytas, nevirtas, su galva. 

    Gamintojas
    Prekės ženklas
    Kilmės šalis
    Mauritanija
    Svoris
    1 kg
    Sudedamosios dalys
    Šaldytas išvalytas AŠTUONKOJIS (Octopus Vulgaris), vanduo, jūros druska, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E330 (citrinų rūgštis), antioksidantas E331. Sudėtyje gali būti žuvies ir moliuskų pėdsakų.
    Maistinė vertė (100 g/100 ml gryno produkto)
    Energinė vertė 159,3 kJ/37,6 kcal, riebalai 0,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių < 0,1 g, angliavandeniai <0,5 g, iš kurių cukrų <0,5 g, baltymai 8,5 g, druska 1,2 g.
    Laikymo sąlygos
    Laikyti -18°C temperatūroje. Atšildyto produkto pakartotinai nebeužšaldyti.
    Papildoma informacija
    Šaldytas. Prieš vartojimą termiškai apdoroti. Svoris 1,2-2 kg. Sužvejota: Atlanto šiaurinė pakrantė.
  • Aštuonkojis- skanus ir maistingas jūros delikatesas

    Aštuonkojis- vienas skaniausių jūros moliuskų. Šio jūros delikateso mėsa yra dietinė, saldaus skonio ir primena kalmarus, tik yra minkštesnė ir švelnesnė. Šaldyto aštuonkojo mėsa tampa daug švelnesnė, nei tik ką pagauto- šaldymo metu skaidulos yra tolygiai sutrūkinėja, todėl mėsa tampa minkšta. 

    Aštuonkojis: kaip gaminti?

    Aštuonkojis gali būti ruošiamas įvairiais būdais: jį galima virti, patroškinti, kepti keptuvėje, ant grotelių ar kepti orkaitėje. Viduržemio jūros virtuvės klasika – virtas aštuonkojis su bulvėmis, alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais.

    Mėgautis švelnia ir minkšta pagaminto moliusko mėsa nebus sunku, jei laikysitės kelių taisyklių: atitirpinkite jį kambario temperatūroje, pamuškite virtuviniu plaktuku ir atidžiai stebėkite gaminimo laiką. Vieną kilogramą aštuonkojo reikia virti 15 minučių. Jeigu jūsų įsigytas aštuonkojis yra, tarkime, 2 kilogramų, tuomet jį virsite pusvalandį. Verdant mėsą periodiškai reikia tikrinti ir išimti iškart, kai tik suminkštėja.  

    Aštuonkojis: nauda organizmui

    Aštuonkojis yra dietinis produktas, kurio mėsa turi labai daug lengvai virškinamų baltymų ir Omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra svarbios visai žmogaus medžiagų apykaitai. Šis moliuskas taip pat turi daug vitaminų, makro ir mikroelementų, tokių kaip A, B, C, E grupės vitaminų, fosforo, kalcio, geležies, jodo ir daugelio kitų naudingų medžiagų. Visi šie komponentai stiprina imuninę sistemą, gerina virškinamojo trakto ir skydliaukės veiklą, lėtina senėjimo procesus. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne