Tinklaraštis

Silkė pataluose – skonio ir tradicijų harmonija, sujungianti kartas

Šventės – tai laikas, kai namus pripildo jaukumas, šiluma ir bendrystė. Tai metas, kai šventinis stalas suvienija šeimas, suburia seniai nematytus artimuosius ir draugus. O koks gi stalas be gardžių patiekalų, kurių receptūrą puoselėja ištisos kartos? Vienas jų - silkė pataluose. Tai ne tik nostalgiškas skonis, bet ir kulinarinis simbolis, be kurio tiesiog neįsivaizduojamos Kūčios, Kalėdos ar Naujieji Metai. Šis valgis tarsi įkūnija šeimyninį jaukumą ir ilgamečių šeimos tradicijų dvasią. Tačiau ar kada nors susimąstėte, iš kur kilo šis patiekalas ir kas lėmė jo populiarumą, kuris neblėsta ištisus dešimtmečius? Pabandykime tai išsiaiškinti drauge, bei sužinoti, kokios gi yra jo ruošimo paslaptys. 

Kaip įtraukti žuvį į vaikų mitybą?

Daugelis tėvų susiduria su iššūkiu – jų vaikai nenori valgyti žuvies. Tačiau žuvis yra neįtikėtinai svarbus maisto produktas, kurį būtina įtraukti į subalansuotą vaiko mitybą. Ji praturtina augantį organizmą naudingomis medžiagomis, ypač tais atvejais, kai ieškome sveikesnių alternatyvų mėsai. 

Kiekvienas vynas turi būti gaminamas su atsidavimu!

„Puikus vynas negali būti gaminamas be atsidavimo“, – tokiais žodžiais dar 1881 m. kalbėjo Zsigmondas Teleki, Csányi vyninės pirmtakas, Chateau Teleki įkūrėjas, kurio dinastijos vynais dabar galite mėgautis ir jūs!

Aštuonkojis su žolelėmis ant grilio - virtas ir apkeptas

Aštuonkojis ant grilio - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina išskirtinių jūros gėrybių skonį. Juk aštuonkojis tai tikras delikatesas, kiekvieno šventinio stalo pažiba. Ir visiškai nereikia bijoti jo paruošimo - štai Jums nepaprastai gardus, bet lengvai įgyvendinamas receptas, kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus ir artimuosius. 

Tyras alyvuogių aliejus- stebuklinga dovana švenčių proga!

Artėjant šventėms, ne vienam mūsų kyla klausimas- ką padovanoti draugams, artimiesiems ar tiems, kurie „turi viską“ ir jiems „nereikia nieko“? Dažniausiai tokiais atvejais pasirenkame dėžutę kokybiškų saldainių ar prabangesnį gėrimą. Iš tiesų, valgoma dovana yra labai universalus sprendimas, o jei tokia dovana dar ir naudinga sveikatai bei tinka kiekvienam- galime ją drąsiai vadinti tobula! Būtent geras kokybiškas alyvuogių aliejus yra puikus tokios dovanos pavyzdys.  

Apie krevetes: kokios yra krevečių rūšys, kaip išsirinkti tinkamiausias ir kaip jas gaminti?

Šiandieninėje žuvies ir jūros gėrybių parduotuvėje krevečių gausa tikrai negalime skųstis, tačiau toks platus asortimentas neretai suglumina nepatyrusi pirkėją, todėl mes pabandysime jums trumpai papasakoti, kokios gi yra krevetės, kaip jas teisingai pasirinkti ir kaip pasigaminti. 

Ar Jums jau yra 20 metų?
Taip Ne